notícies

La cultura dóna feina al 3,6% de la població ocupada al conjunt de l’Estat

11/03/2019

El Ministeri de Cultura i Esport del Govern espanyol ha publicat les dades de treball del sector de la cultura corresponents a l’any 2018 obtinguts a partir de l’explotació de l’Enquesta de Població Activa. Les xifres indiquen que prop de 700.000 persones van treballar l’any passat a la indústria cultural, una xifra que representa el 3,6% del conjunt de llocs de treball a tot l’Estat.

Dones, dones i dones

08/03/2019

La majoria de treballadores de les nostres empreses som dones, la majoria de ciutadanes a les quals s'adrecen els nostres serveis són dones, la majoria de candidates a ocupar responsabilitats en les nostres organitzacions són dones, la majoria de formadores i expertes del nostre sector són dones, la majoria de mans que s'uneixen per fer créixer i millorar el lleure, l'educació i la cultura són dones. Dones, dones i dones.

Formem part del Consell Assessor de Formació en l'Educació en el Lleure

07/03/2019

Aquest 2019 l’Acellec, a través de l’Escola Efa, forma part del Consell Assessor de Formació en l’Educació en el Lleure de la Direcció General de Joventut (CAFELL). Ho farà de manera provisional fins l’any 2020. Des de l’entitat es vol posar de manifest una situació que es considera injusta ja que s’entén que no té sentit que algunes escoles es formació tinguin plaça fixa en aquest òrgan, per motius històrics i no de representativitat del sector, i altres ho facin de manera rotatòria.

Les formadores de l’Escola Efa, referents en alimentació saludable

06/03/2019

Les formadores de l’Escola Efa Anna Burgués i Anna Pons, de IADIN Institut d’assessorament dietètic i nutricional, han participat en la revisió de la nova guia de ‘Petits canvis per Menjar Millor’ que ha publicat l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Les PIME superen ja el 50% de l'import de contractació pública a Catalunya

28/02/2019

L'any 2017 les petites i mitjanes empreses es van convertir per primera vegada en la modalitat empresarial que gestiona més diners provinents de la contractació pública a Catalunya en arribar al 51,3% del total. Aquesta informació la va facilitar el Secretari General de la Vicepresidència de la Generalitat, Albert Castellanos, en el transcurs de la jornada Nous reptes de la contractació pública amb les PIME, celebrada el 28 de febrer al Palau Robert de Barcelona.