notícies

Tret de sortida per a la col·laboració entre sector i administració per impulsar les colonies escolars

01/06/2017

La Directora General de Joventut, Marta Vilalta, ha firmat un conveni de col·laboració amb les entitats impulsores del projecte Colònies i Educació i el Departament d'Enseyament ha anunciat la creació d'un grup de treball tècnic per estudiar mesures concretes per promoure les colònies des dels centres educatius. El director general d'Atenció a la Familia i Comunitat Educativa, Jordi Miró, ha afirmat que subscriu "des de la primera fins a la darrera paraula" el contingut de la Declaració per a la promoció de les colònies escolars, que resumeix la filosofia i objectius del projecte Colònies i Educació.

Ensenyament i Joventut faran públic avui el seu suport a les colònies escolars en un acte al Palau Macaya

22/05/2017

El Director General d'Atenció a la Familia i Comunitat Educativa, Jordi Miró, i la Directora General de Joventut, Marta Vilalta, mostraran avui el suport institucional del Govern a les colònies escolars, en un acte promogut per les tres organitzacions que agrupen la gran majoria de cases de colònies del país, dilluns vinent, 29 de maig, al Palau Macaya de Barcelona. Malgrat el reconeixement generalitzat a les virtuts educatives de les estades en cases de colònies, mai fins al moment no s'ha produït un pronunciament públic de suport institucional. Amb aquest acte s'anunciaran, d'altra banda, diverses iniciatives, enmarcades en el projecte Colònies i Educació, per promoure les colònies escolars.

L'Acellec reclama al Parlament el reconeixement del sistema educatiu per als menjadors escolars i les colònies

15/05/2017

Una delegació de l'Acellec va reclamar dimarts, 16 de maig, davant de tots els grups parlamentaris, una concepció integral del temps educatiu, acollint de forma explícita en el sistema serveis com el de menjador escolar, les activitats extraescolars o les colònies escolars. Ho va fer en el marc d'una compareixença davant de la Comissió d'Ensenyament, sol·licitada pel grup socialista i acceptada per unanimitat pel conjunt de forces polítiques.

El Tribunal Superior de Justicia estableix que el preu màxim de menjador escolar no és econòmicament viable

07/04/2017

La resolució de preu màxim de menjador escolar per al curs 2013-2014, idèntica a la que s'aplica en l'actualitat, ha estat anul·lada per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè considera que el llindar dels 6,20 euros del menú diari no és viable econòmicament. L'Acellec defensa que cal flexibilitzar el sistema de preus perquè els centres i les famílies tinguin l’última paraula a l'hora de determinar el cost del servei.

Les empreses no tenen la obligació de dur un registre de la jornada dels treballadors

07/04/2017

Una sentència del Tribunal Suprem contradiu el criteri de les autoritats laborals segons el qual les empreses han de dur un registre diari de la jornada de tots els seus treballadors. La mateixa directora general de la Inspecció del Treball de Catalunya, M. Luz Bataller, va defensar aquesta obligació en una jornada organitzada per la patronal Cecot a Terrassa el passat 8 de març. Ara, però, queda clar que aquest registre no és exigible, i la Inspecció del Treball haurà de modificar el seu criteri.