notícies

Entra en vigor el tercer conveni del lleure educatiu i sociocultural

10/07/2015

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat el Conveni Col·lectiu del Sector del Lleure Educatiu i Sociocultural, d'obligat compliment a partir del divendres 10 de juliol de 2015, i amb efectes retroactius pel que fa a les taules salarials des de setembre de 2014. Les empreses i entitats tenen un termini de dos mesos a partir d'aquesta data per abonar als seus treballadors la diferència entre els salaris pagats i els increments fixats a partir de setembre de 2014 i gener de 2015. Les entitats signants del conveni són, per la banda sindical, CCOO i UGT i, per la banda patronal, l'ACCAC, la Confederació i l'Acellec.

Toni Reig elogia la tasca de l'Acellec en una visita a les seves cases de colònies

03/07/2015

El Director General de Joventut, Toni Reig, va destacar a Centelles la capacitat d'interlocució de l'Acellec i va lloar el seu paper en la promoció de la professionalització i qualitat del lleure educatiu. El responsable de les polítiques de joventut de la Generalitat va visitar el dijous 2 de juliol la casa de Colònies Mas Banyeres, gestionada per una empresa associada a l'Acellec i es va interessar pel funcionament de les diferents activitats que hi tenen lloc. El van acompanyar en la seva visita l'alcalde de Centelles, Miquel Arisa, el president de l'Acellec, Pere Mulero, i el coordinador territorial de Joventut a Barcelona, Oriol Martin.

Més de 100.000 pernoctacions en cases de colònies l'estiu passat

23/06/2015

Les empreses associades a l'Acellec van acollir l'estiu passat al voltant de 15.000 nois i noies en estades en cases de colònies, i en conjunt van superar les 100.000 pernoctacions. Aquestes xifres suposen un canvi clar de tendència respecte als darrers anys i l'associació patronal xifra el creixement global en un 25% de mitjana, amb empreses que van arribar a tenir puntes de fins a un 35% de creixement.

Jornada sobre clàusules socials

11/05/2015

La Oficina de Seguiment i Avaluació de la Contractació Pública ha programat una jornada per a la promoció de l'aplicació de clàusules socials en la contractació pública per al proper 10 de juny de 2015. L'Ajuntament de Barcelona fa ja més d'un any que...

Surt a informació pública el nou decret de regulació d'activitats d'educació en el lleure

27/04/2015

Durant quinze dies el nou text que substituirà el decret conegut popularment com a 137 estarà obert a informació pública per tal que qui ho desitgi hi faci esmenes o al·legacions. El decret regula les activitats de lleure educatiu en períodes de vacances per a menors d'entre 3 i 18 anys i no s'havia modificat des de l'any 2003. Amb la seva aprovació s'actualitzaran diversos aspectes que feien necessària una revisió, però els canvis més destacats són els que tenen a veure amb la inclusió en l'àmbit del decret dels campus i activitats esportives, l'acceptació de les certificacions professionals per treballar com a monitor i director, la flexibilització de la ràtio dels equips de dirigents i el reconeixement dels tràmits realitzats online tant per a la notificació de les activitats, com de les inscripcions i autoritzacions de les famílies usuàries.