notícies

L'Acellec condemna l'atemptat de Barcelona i es solidaritza amb les víctimes

17/08/2017

L'Associació Catalana d'Empreses del Lleure, l'Educació i la Cultura (Acellec) i l'Escola EFA, en nom de totes les empreses associades, de tots els seus treballadors i de l'equip de formadors, condemna enèrgicament l'atemptat terrorista que s'ha produït a la Rambla de Barcelona i expressa el seu condol i solidaritat a les víctimes i als seus familiars i amics. Refermem, un cop més, el nostre convenciment que l'educació i la cultura són els dos pilars sobre els que es fonamenta la vida en comunitat, la pau i la convivència de totes les persones, amb independència de quines siguin les seves creences, ideologia i cultura. Aquestes són les nostres eines de treball i són també les que proposem als nostres conciutadans per construir un futur millor. No defallirem en el nostre propòsit. Visca Barcelona.

Quatre treballs opten al primer Premi Colònies i Educació

31/07/2017

Quatre treballs acadèmics d’estudiants universitaris opten al primer Premi Interuniversitari Colònies i Educació. A finals del mes de juny es va tancar el termini d’inscripció amb els treballs de fi de grau de dos alumnes de la Universitat de Barcelona, un de la Universitat Autònoma de Barcelona i un altre de la Universitat Ramon Llull. Dos d’ells sóns estudiants d’educació social i els altres dos de professorat per a Educació Primària.

110 entitats firmen a la Generalitat el Pacte per la Reforma Horària

17/07/2017

L'any 2025 és l'horitzó que ha dibuixat el Pacte per la Reforma Horària, firmat al Palau de la Generalitat el 17 de juliol. 110 organitzacions de tots els àmbits possibles de la societat civil s'han conjurat per recuperar les dues hores de desfasament horari respecte a la resta del món. Entre les entitats firmants hi havia també l'Acellec, representada en aquesta ocasió pel seu vicepresident, Oriol Carbonell.

El decret de menjadors escolars ha de regular la gestió per part de les AMPA

14/07/2017

L’Acellec considera que és necessari que el futur Decret de Menjadors Escolars contempli de manera explícita i amb una regulació específica la possibilitat que el servei de menjador escolar sigui gestionat i contractat per part de les AMPA, en el marc de decisió del Consell Escolar de Centre. Aquesta possibilitat no està recollida de manera explícita en la regulació actual i considerem que és una mancança greu.

Posa't la joventut al cap

07/07/2017

L'Ajuntament de Barcelona va presentar dijous, 6 de juliol, el nou Pla d'Adolescència i Joventut 2017-2021, en un acte multitudinari celebrat a l'Espai Jove la Fontana. Durant pràcticament quatre hores es van compaginar les accions informatives i divulgatives sobre els continguts del pla amb intervencions lúdiques i artístiques protagonitzades per joves. L'equip tècnic responsable de la elaboració del pla va usar en tot moment com a eslògan la frase Posa't la joventut al cap, en un intent de visualitzar la voluntat de situar la política de joventut com una prioritat del govern municipal.