notícies

No mateu el drac; ensenyeu-li a llegir

23/04/2015

Llegiu, estimeu, eduqueu el vostre drac: ensenyeu-li a llegir. L'Associació Catalana d'Empreses del Lleure, l'Educació i la Cultura, la Fundació Catalana del Lleure Educatiu i Sociocultural i l'Escola EFA us desitgen molts llibres, moltes roses i molta felicitat en la diada de Sant...

L'Acellec es posiciona

21/04/2015

La millora de la qualitat en la contractació pública, la plena aplicació del conveni col·lectiu, l'increment dels ajuts a l'ocupació, el suport a la formació continua i el reconeixement del lleure educatiu i la cultura de proximitat com a sectors econòmics rellevants són algunes de les cartes que l'Acellec ha posat damunt de la taula en aquest any electoral. Tots els partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya i les principals formacions aspirants a governar l'Ajuntament de Barcelona han rebut ja un document de quinze punts en el qual l'Acellec defensa el sector i els serveis públics que són en la base de la seva activitat. L'associació ha demanat reunir-se amb els candidats a l'alcaldia i amb els responsables sectorials de cada grup polític per demanar-los explícitament que assumeixin el document en les seves campanyes i en els futurs governs.

Ja treballem amb la nova Facultat d'Educació de l'UB

01/04/2015

Les propostes del projecte Colònies i Educació han arribat ja a la nova Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona (UB), resultat recent de la fusió de les antigues facultats de Formació del Professorat i de Pedagogia. Representants del projecte liderat per l'Acellec, la Confederació i l'Accac es van reunir el dimarts 24 de març amb la degana de la nova facultaut, Roser Boix, i amb el vicedegà, Josep Alsina, per presentar-los la plataforma de defensa de les colònies escolars i explorar possibles vies de treball conjunt.

Jornades bones pràctiques en joventut

09/03/2015

L'Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut (AcPpJ) ha programat per al mes de març quatre jornades de debat i discussió sobre projectes de bones pràctiques en joventut arreu del territori: Barcelona, Reus, Mollerusa, Vic i Palafrugell. Aquesta nova onada...

Un pèrit judicial diu que el preu màxim de menjador no és viable

09/03/2015

L'informe pericial requerit pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJ) com a prova per al recurs contenciós interposat per l'Acellec contra l'ordre de preu màxim de menjador escolar dictada pel Departament d'Ensenyament ha donat la raó a l'entitat, i conclou que la prestació del servei és econòmicament inviable, perquè la quantitat fixada no cobreix els costos necessaris i no produeix uns rendiments que puguin ser considerats com a suficients per a la realització d'una activitat econòmica.