notícies

L’Acellec, a la reunió de PIMEC amb el PSC per demanar que els ajuts de l'Estat arribin al sector educatiu

23/03/2021

El president de l’Acellec, Pere Mulero, ha estat present a la trobada de PIMEC amb el grup parlamentari Socialistes-Units Per Avançar en què s’ha demanat al Govern espanyol que inclogui les activitats afectades que han quedat excloses dels ajuts pel covid-19. Les empreses del sector del lleure educatiu també han quedat excloses d’aquesta convocatòria. PIMEC reclama que es trobi la manera de donar suport financer al màxim nombre de petites i mitjanes empreses del país a través del Reial Decret 5/2021.

L’Acellec s’adhereix al clam de les patronals del lleure educatiu estatals que reclamen que el Govern espanyol manté el sector sense ajuts

16/03/2021

El Reial Decret-llei 5/2021, que estableix ajuts directes a 95 activitats, deixa fora les empreses del sector. La paralització de l’activitat des del curs passat i les mesures restrictives han suposat una reducció de més del 70% de la facturació a tot l’Estat

L'Acellec s'afegeix a la petició dels professionals de joventut que demanen obrir els equipaments juvenils

08/03/2021

El col·lectiu proposa a la Generalitat de Catalunya que consideri el treball amb les persones joves com essencial i reobri els equipaments de tot el país i es permeti el treball de les professionals a peu de carrer.

L’activitat del lleure educatiu i la cultura de proximitat va caure un 40% el 2020

23/02/2021

La facturació del sector del lleure educatiu va caure durant 2020 un 39,2% de mitjana respecte a l’any anterior. Aquesta xifra arriba a la seva màxima expressió en el cas de les empreses que treballen al voltant de les cases de colònies, amb una davallada del 73%. Les organitzacions dedicades als serveis educatius, majoritàriament menjadors escolars, van patir una caiguda del 27,42%, i en el cas de les empreses de cultura de proximitat (gestió de programes i equipaments socioculturals i serveis de proximitat en equipaments patrimonials), la caiguda és del 38,23%.

Publicada la convocatòria d'ajuts a les activitats de lleure, extraescolars i a les instal·lacions juvenils

18/02/2021

Es poden sol·licitar fins al proper 1 de març a les 15 hores. Totes les entitats, empreses i persones autònomes que compleixin els requisits i que presentin les sol·licituds dins del termini previst rebran els ajuts.