notícies

L’Acellec, implicada la revisió del protocol d’abusos sexuals en el sector del lleure

16/01/2019

La patronal participa en un grup de treball, juntament amb altres entitats, que revisa el document que es preveu que estigui actualitzat el proper mes d’abril. El protocol té l’objectiu de protegir els infants, adolescents i joves de situacions de risc i pretén divulgar accions per propiciar conductes saludables.

El salari mínim per al sector serveis serà de 900 euros mensuals aquest 2019

14/01/2019

El salari mínim interprofessional (SMI) augmenta un 22,30% aquest 2019 respecte el 2018 i presenta noves regles que l’afecten en relació als convenis que l’utilitzen com a referència. Des de l’Acellec volem compartir una informació que és del vostre interès.

Cordialitat i bona sintonia en la reunió amb la directora general de Joventut

11/01/2019

L’Acellec ha mantingut la primera trobada amb la nova directora general de Joventut, Norma Pujol. Han intervingut a la reunió la pròpia Norma Pujol, el subdirector general de Joventut, Manel Ros, el cap del Servei d’Associacionsime i Lleure Educatiu, Joaquim Parera, el president de l’Acellec, Pere Mulero, i el gerent de l’entitat, Pep Montes. En el marc de la trobada s’han tractat aspectes del sector del lleure i l’educació amb el compromís de treballar a fons totes les qüestions plantejades.

L'Autoritat Catalana de la Competència qüestiona aspectes del projecte de llei de contractes d'atenció a les persones

08/01/2019

Alguns aspectes del projecte de llei de Contractes d'Atenció a les Persones són fortament qüestionats per un informe de l'Autoritat Catalana de la Competència, que demana, entre d'altres mesures, la supressió d'un apartat que podria suposar la inclusió d'una determinada forma jurídica com a criteri de selecció, i afegir l'especificació que les reserves de contractació es limitin a casos excepcionals. El projecte de llei es troba en fase de tramitació al Parlament de Catalunya i en breu es preveu l'inici de les sessions de debat de la seva ponència.

El 2019 notareu l'efecte Acellec

31/12/2018

L'Acellec no és neutre. Treballem cada dia per causar un efecte beneficiós en el sector del lleure educatiu i cultural. La qualitat com a condició sine qua non, la professionalitat com a garantia d'eficàcia, una passió insubornable per la nostra feina i una voluntat inequívoca de servei són les nostres banderes. Cada cop som més presents en la vida pública per explicar amb claredat el valor social de la nostra activitat i la contribució del lleure educatiu i la cultura de proximitat al benestar i la qualitat de vida. Notareu l'efecte 2019 de l'Acellec en la nostra voluntat inclusiva, en la defensa de la igualtat, en la celebració de la diversitat i en la voluntat de servei.