notícies

Un pèrit judicial diu que el preu màxim de menjador no és viable

09/03/2015

L'informe pericial requerit pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJ) com a prova per al recurs contenciós interposat per l'Acellec contra l'ordre de preu màxim de menjador escolar dictada pel Departament d'Ensenyament ha donat la raó a l'entitat, i conclou que la prestació del servei és econòmicament inviable, perquè la quantitat fixada no cobreix els costos necessaris i no produeix uns rendiments que puguin ser considerats com a suficients per a la realització d'una activitat econòmica.

Formació per als municipis i les entitats

09/03/2015

Una de les línies d'actuació de l'Acellec és la difusió del sector en l'àmbit local i en especial col·laboració amb els ajuntaments. Per aquesta raó, el 5 de març vam mantenir una trobada amb Santi Valls, director de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), en la qual, entre d'altres qüestions, li vam presentar una proposta formativa especialment pensada per als ajuntaments i la seva tasca de suport al món associatiu. Molts ajuntaments animen les entitats del seu municipi a formar-se per millorar la seva capacitat de gestió i actuació, i l'EFA els facilita la feina amb una bateria de cursos i tallers pensats especialment per a les associacions locals.

Nova onada de cursos de monitors i directors

09/03/2015

L'Escola EFA ha programat quatre nous cursos de monitors i un de directors per a Setmana Santa, en diferents punts del territori. Són oportunitats úniques d'obtenir la titulació prop de casa. Cal anar per feina per garantir que hi trobareu plaça. Trobareu tota la informació sobre els...

El tercer conveni del lleure educatiu i sociocultural, firmat

09/03/2015

Els representants patronals i sindicals van firmar el Tercer Conveni Col·lectiu del Sector del Lleure Educatiu i Sociocultural de Catalunya, en un acte que va tenir lloc el dimarts, 10 de març, a la seu de CCOO. S'ha culminat d'aquesta manera un llarg procés negociador que es va iniciar en finalitzar el segon conveni, el desembre de 2010, i que ha permès la consolidació del nivell salarial, sense davallades, durant aquests anys de forta afectació per la crisi econòmica. La vigència del nou conveni es des de setembre de 2014 fins a desembre de 2016.

Canvis en la formació bonificada

09/03/2015

La formació subvencionada a demanda de les empreses, coneguda com a formació bonificada, patirà canvis ben aviat a causa d'una nova normativa que es preveu que s'aprovi per part del Govern de l'Estat. Aquesta qüestió va centrar la major part dels continguts del vuitè...