notícies

Què han de fer en l’àmbit laboral les empreses afectades pel coronavirus?

05/03/2020

El Ministeri de Treball i Economia Social ha fet pública una guia per aclarir l’actuació que han de tenir les empreses en matèria laboral en relació a les possibles afectacions pel coronavirus.

Projecció de la pel·lícula ‘Sense sostre’ per a les empreses associades

04/03/2020

L’Acellec dona a conèixer entre el conjunt de professionals de les empreses associades una pel·lícula que combina creació artística i compromís social i que va comptar amb la implicació de l’entitat per fer possible la seva producció.

Els retards en el pagament de les beques de menjadors escolars posa en risc la prestació del servei

26/02/2020

La pràctica totalitat d'empreses associades a l'Acellec que presten serveis de menjadors escolars pateixen retards greus en el cobrament de les beques, que en alguns casos es remunten a l'inici del curs escolar. La situació és especialment greu en la zona de l'antic Consell Comarcal del Barcelonès, que s'ha extingit i ha passat la competència a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Les empreses financen fins a sis mesos, amb fons propis, la prestació del servei, en escoles amb un alt percentatge d'alumnes becats, i les més petites es troben en risc real de suspensió del servei perquè l'administració les porta al límit de la seva capacitat de tresoreria.

L'Acellec impulsa el Grup de Treball de Robòtica Educativa

20/02/2020

Prop d'una dotzena empreses que ofereixen serveis de robòtica educativa s'han organitzat al voltant de l'Acellec per crear un grup de treball que ajudi a definir aquest àmbit emergent d'activitat, que proposi mesures per normalitzar i fer difusió del sector i per establir un espai d'interlocució amb l'administració. L'associació patronal de referència en el sector del lleure educatiu està amatent als espais de desenvolupament i innovació en l'àmbit de l'educació no formal i actua decididament per donar-hi suport i ajudar a la seva consolidació.

La Intersindical-CSC convoca vaga general a Catalunya el 8 de març

20/02/2020

El sindicat ha fet arribar a les organitzacions patronals la convocatòria de vaga per al diumenge 8 de març, de 0 a 24 hores, i per a tot l'àmbit territorial català. Els motius són, segons el seu comunicat, la regressió en l'àmbit dels drets laborals i les pautes discriminatòries per a les dones en els llocs de treball, entre d'altres.