notícies

Ecoataula impulsa un projecte per evitar el malbaratament d'aliments en els menjadors escolars

18/04/2016

Ecoataula, una empresa associada a l'Acellec, està impulsant un projecte conjuntament amb l'ONG Nutrició sense fronteres, per destinar els excedents d'aliments dels menjadors de dues escoles barcelonines a entitats socials com el Casal dels Infants, l'Associació d'ajuda a alcohòlics Rauxa o l'Obra Social Santa Lluïsa de Marillac. La iniciativa intenta frenar el malbaratament que es produeix en molts menjadors escolars per la dificultat de transportar els excedents en les condicions de seguretat i higiene que exigeix l'administració.

L'Acellec demana millores en la contractació a Abrera i Badalona

12/04/2016

L'associació patronal s'ha posat en contacte recentment amb les secretàries dels ajuntaments d'Abrera i Badalona per demanar millores en els plecs de clàusules administratives de serveis de lleure que aquests consistoris han tret a concurs. En els dos casos els plecs proposen fórmules de valoració econòmica que atorguen grans diferències de punts a petites rebaixes econòmiques, de manera que la qualitat tècnica dels continguts queda en un segon pla. Tot i que refusen fer canvis en les seves licitacions actuals, els dos ajuntaments han contestat amablement al suggeriment de l'Acellec i han assegurat que tindran en compte la proposta per a les properes licitacions. En el cas d'Abrera es tracta de la licitació d'un casal d'estiu i en el cas de Badalona del servei de monitoratge de menjador escolar en centres d'educació especial.

L’Acellec lamenta l'ajornament de l’aplicació del nou decret d’activitats de lleure

12/04/2016

L’Acellec lamenta l’anunci que ha fet avui mateix la Direcció General de Joventut de la Generalitat, segons el qual la publicació i aplicació del nou decret que ha de regular les activitats d’educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys s’ajorna fins després de l’estiu. L’actualització del decret, que en la versió actual data de l’any 2003, és una necessitat de primer ordre per al món del lleure educatiu, que ha crescut i s’ha transformant durant els darrers anys en bona part per l’augment de determinades necessitats socials i educatives i per atendre també una demanda creixent de conciliació familiar. Aquests canvis i necessitats, que han estat atesos en bona part per l’activitat i serveis que presten empreses associades a l’Acellec i del conjunt del sector, contrasten amb el nivell de precarietat que avui tenen moltes activitats organitzades al marge de la normativa vigent, amb total impunitat.

El nou decret d'activitats de lleure educatiu amb menors, a punt de publicar-se

11/04/2016

La tramitació administrativa i jurídica del nou decret que substituirà el que coneixem popularment com el 137 està pràcticament finalitzada i només queda pendent la seva publicació al DOGC per tal que pugui aplicar-se ja durant la campanya d'aquest estiu. L'actualització del text legal que regula les activitats de lleure educatiu és una bona noticia perquè la realitat del sector ha canviat molt des que el 2003 es va aprovar la norma que encara és vigent, i és necessari revisar diversos aspectes que han de contribuir a garantir la qualitat educativa, el rigor tècnic i la seguretat de les activitats de vacances de nois i noies. L'Acellec celebra que finalment es pugui publicar, ja que la seva redacció està pràcticament enllestida des de fa un any i, de fet, inicialment s'havia previst la seva entrada en vigor durant l'estiu de 2015. És d'esperar que no hi hagi nous retards.

Red Balloon i l'Escola Efa estrenen oferta formativa estable a Tarragona

14/03/2016

L'Escola Efa ha acordat amb l'empresa de lleure educatiu Red Balloon, recentment associada a l'Acellec, el llançament d'una oferta formativa estable a Tarragona. El passat diumenge, 13 de març, es va inaugurar la nova seu de l'empresa tarragonina (Nou de Santa Tecla, 14), que compta amb una aula amb capacitat per a realitzar-hi cursos de fins a vint persones. Ja s'han programat cinc cursos a partir del mes d'abril, i l'oferta es renovarà i probablement ampliarà, trimestralment. D'aquesta manera consolidem un espai de servei i formació per a totes les empreses associades i del sector que realitzen activitat a Tarragona i la seva àrea d'influència, i al mateix temps donem suport a una nova iniciativa emprenedora en l'àmbit del lleure. L'Acellec i l'Escola Efa estan treballant per reproduir aquest sistema en altres territoris del país, atenent així la demanda creixent d'empreses que s'aproximen a l'associació per enfortir la xarxa empresarial i ampliar els nostres serveis.