notícies

Certificat d'antecedents penals per protecció de menors

11/12/2015

El Ministeri de Justícia ha posat en servei un sistema per tal que les empreses sol·licitin de forma conjunta el certificat d'antecedents penals de tots els seus treballadors. Aquesta certificació és necessària per a tots aquells treballadors que estan en contacte estable amb menors, des que es va aprovar i publicar la Llei 26/2015 de reforma de la Llei Orgànica de Protecció Jurídica del Menor. Aquesta nova disposició ha generat molta confusió i no poques incerteses sobre la seva aplicació pràctica. Tot i que no soluciona tots els interrogants, aquest nou sistema facilita una mica la tramitació dels certificats.

Signat un codi de bones pràctiques pioner per la qualitat en la contractació pública

11/12/2015

Deu organitzacions que representen el sector de l'atenció a les persones i que inclouen món empresarial, sindical, professional i del tercer sector social han firmat (11/12/2015) amb el Govern de la Generalitat el Codi de Bones Pràctiques en la contractació pública de serveis d'atenció a les persones, un document pioner en les seves característiques que intenta garantir la qualitat en la prestació d'aquests serveis. Durant l'acte de signatura, la Vicepresidenta del Govern en funcions i Consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va assegurar que el codi determinarà alguns dels continguts de la futura llei de contractes del sector públic català, que l'actual Govern té intenció d'impulsar.

L'informe 2015 del CoNCA: cultura, educació i joventut

17/11/2015

L'informe sobre l'Estat de la Cultura i de les Arts que elabora anualment el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) posa un especial èmfasi enguany en la necessària connexió entre cultura i educació i en les perspectives de futur de la joventut. La confluència d'aquests tres àmbits és especialment rellevant per a l'Acellec i les seves empreses associades, perquè la seva activitat econòmica se centra justament en ells des de fa ja gairebé trenta anys. El president del CoNCA, Carles Duarte, va presentar públicament l'informe el 17 de novembre, a la sala Mirador del CCCB, i va destacar, entre d'altres, aquests dos elements com a reptes culturals en el futur més immediat.

Be Youth Worker Today

28/10/2015

Entre el 25 i el 27 de novembre tindrà lloc a Barcelona una trobada internacional per crear una xarxa catalana i europea de professionals que treballen amb joves. El meeting el lidera l'Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut (AcPpJ), però compta amb partners en prop...

Cursos de gestió del temps i de joventut

27/10/2015

Les apostes més recents de l'Escola EFA són un curs de gestió del temps i una segona edició de les claus de les polítiques de joventut. En el primer cas apostem per incidir en un dels factors fonamentals per millorar l'eficàcia en el treball i, per tant, també la...