notícies

Xavier Marcet: guanyar diners és una cosa i fer empresa n'és una altra

18/04/2019

L'Acellec continua acompanyant el sector del lleure, l'educació i la cultura en el seu esforç per consolidar un model d'empresa diferenciat, de contingut social, que contempla el seus equips humans com una comunitat, i fortament compromesa amb el seu entorn. En aquesta ocasió ha convidat el consultor en estratègia i innovació empresarial, Xavier Marcet, a pronunciar una conferència el proper 22 de maig, a partir de les 12,30h, al Centre Cívic Urgell de Barcelona. Amb el títol La gestió de les empreses a l'era de la intel·ligència artificial, Marcet proposarà fórmules concretes per tal que les empreses educatives i culturals consolidin un paper determinant en els nous entorns empresarials, primant l'atenció als ciutadans i la innovació.

El perfil anònim @tecnicdjoventut publica un pamflet sobre professionals i polítiques de joventut

16/04/2019

El popular @tecnicdjoventut, un perfil anònim de twitter que estimula el debat i el diàleg sobre professionals i polítiques de joventut amb to irònic i irreverent des de fa més de quatre anys, ha publicat un pamflet en el qual exposa, sense limitació de caràcters ni filtres de correcció política, el seu pensament més trapella. L'Acellec col·labora en la distribució del llibre, autoeditat, oferint la seva seu com a punt de venda.

L'Ajuntament d'Alella fa cas a l'Acellec i retira dos concursos públics que l'entitat considera discriminatoris

16/04/2019

La forma jurídica de les empreses mai no ha de ser un argument per a la contractació pública perquè això seria discriminatori i atemptaria contra la igualtat en la competència. És per aquesta raó que els concursos per a la gestió dels serveis d'adolescència i joventut, de participació ciutadana, festes populars, equitat i cooperació internacional de l'Ajuntament d'Alella han estat desistits pel consistori després que l'Acellec presentés recursos contra ells. L'entitat considera que els concursos puntuaven aspectes que no tenen res a veure amb el contingut i la qualitat dels serveis.

Treballem per a la prevenció i abordatge de l’Abús Sexual Infantil (ASI)

10/04/2019

L’Escola Efa està treballant per incorporar el protocol de prevenció i abordatge de l’Abús Sexual Infantil (ASI) a les empreses associades a l’Acellec i forma part del Grup de Treball de la renovació del protocol amb diferents accions formatives. L’objectiu és donar més eines a les empreses per vetllar per la seguretat i reforçar les accions per combatre i prevenir l’abús sexual infantil en les activitats de l’àmbit de l’educació en el lleure.

Projecte per evitar el malbaratament alimentari als menjadors escolars

05/04/2019

‘Pesa i Pensa’ és una iniciativa exitosa que ha desenvolupat l’empresa Campos Estela, associada a l’Acellec, que pretén fer adonar als infants de la importància de no llençar menjar en els àpats del menjador escolar. La iniciativa és un dels projectes recollits en el pla d’acció de prevenció del malbaratament alimentari a Catalunya (2019-2020).