notícies

El sector de les cases de colònies, albergs i campaments reclama ajuts específics davant del risc de fallida

16/04/2020

El cessament d’activitat s’està produint durant el període que concentra entre el 80 i el 90 per cent de l’activitat del sector, que va de març a agost i es calculen unes pèrdues de més de 50 milions d'euros

Aprovat un nou protocol de prevenció d’abusos sexuals a menors en activitats de lleure educatiu

16/04/2020

El document, impulsat pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies,a través de la Direcció General de Joventut, ha comptat amb la participació de l’Acellec.El protocol preveu mecanismes per garantir la protecció dels infants, adolescents i joves que participen a les activitats de lleure que compten amb mig milió de participants durant tot l’any a Catalunya.

El lleure al balcó

08/04/2020

Dos exalumnes de l'Escola Efa i actualment directius de l'empresa Viu Lleure, associada a l'Acellec, reinventen la seva activitat com a educadors de lleure i dinamitzadors socioculturals en aquests temps de confinament obligat. Són Jesús Cayuela i Isabel Pérez, veïns d'Altafulla (Tarragonès) i des d'ara mateix animadors de balcons i terrasses d'aquesta població.

El sector de les colònies reclama ajuts específics i el bonus d'un any per a les bestretes

03/04/2020

Les empreses de colònies han deixat de facturar al voltant de 10 milions d'euros només amb les activitats anul·lades durant els mesos de març i abril i les reclamacions de retorn de les bestretes amenacen amb descapitalitzar un sector que té poca visibilitat i que queda sempre al marge dels ajuts públics. És per aquesta raó que els seus representants reclamen l'atenció de l'administració i suports pensats específicament per a aquesta acitivitat tan singular i arrelada en el sistema educatiu català.

L’Acellec celebra l’actualització del preu del menjador escolar després de tretze anys sense canvis

02/04/2020

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació veu reconeguda la seva demanda històrica. L’increment de tretze cèntims del preu màxim permetrà assumir els increments dels salari dels professionals aprovat l’any passat recollits en el conveni del lleure educatiu i sociocultural