notícies

Només per als socis

13/05/2014

El butlletí electrònic de l'Acellec reserva una part del contingut a les seves empreses associades per facilitar informació a la qual només vosaltres teniu dret per la vostra condició de membres de l'entitat. Totes les persones, institucions, empreses, associacions i organitzacions de qualsevol tipus que reben el butlletí veuen la secció Socis al dia i els titulars de les informacions que s'hi inclouen, però no poden accedir als seus continguts. La base de dades des de la que es gestiona la distribució del butlletí, controlada des de gerència, permet donar i retirar permisos d'accés a aquest apartat. Excepte en el cas que es rebi una indicació diferent per acord de la Junta Directiva, només permet l'accés a aquesta secció als representants de les empreses associades.

Eleccions europees

13/05/2014

El proper 25 de maig tindran lloc les eleccions la Parlament Europeu, i és responsabilitat de les empreses facilitar la participació dels seus treballadors en aquesta contesa electoral. Amb la finalitat de regular aquesta situació s'ha publicat l'ordre EMO/143/2014, de 2 de maig, amb les instruccions necessàries. Gràcies a informació facilitada per la nostra patronal Cecot, us resumim tot seguit les principals disposicions. Si teniu algun dubte al respecte, us podeu adreçar al servei d'assessorament laboral de Cecot (www.cecot.cat) per realitzar les consultes que us calguin.

Ajuts a la contractació

13/05/2014

El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha posat en marxa un nou sistema d'ajuts a la contractació que, per primera vegada, reuneix les condicions mínimes per tal que s'hi puguin acollir les empreses del nostre sector. Es tracta del programa Fem Ocupació per a Joves, que ofereix una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional per a la contractació de joves en situació d'atur durant sis mesos. Per acollir-se al programa cal acordar els termes amb un servei local d'ocupació, i per aquesta raó l'Acellec ha establert vincles amb l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i amb l'Ajuntament de Barcelona a través de l'organisme Barcelona Activa. D'aquesta manera garantim l'accés als ajuts a totes les empreses de l'Acellec que ho desitgin, sense limitació territorial ni de nombre de contractacions.

Actualitat del conveni

13/05/2014

En la darrera reunió celebrada de la Taula de Negociació del Tercer Conveni del Lleure Educatiu i Sociocultural, el 12 de febrer de 2014, les organitzacions sindicals van refusar una proposta realitzada conjuntament per les patronals en la qual s'oferia reprendre el creixement salarial a partir de setembre de 2014 amb un 0,25% i el gener de 2015 amb un nou 0,25%. Els representants sindicals no van oferir alternativa i van emplaçar la resta de la mesa fins després de les mobilitzacions que en aquell moment tenien convocades. Es preveu que es reprendrà la negociació durant el mes de juny.

Servei de protecció de dades

13/05/2014

Tant l'us creixent de les xarxes i els sistemes de comunicació com la necessitat de complir de manera estricta la llei fa necessari per a totes les empreses tenir un control rigorós del tractament de dades. Proliferen en el mercat serveis professionals i empreses que ofereixen assessorament sobre aquestes qüestions, però tot sovint és difícil obtenir la completa seguretat sobre la seva solvència tècnica. Per aquesta raó l'Acellec ha signat un conveni de col·laboració amb una empresa contrastada en virtud del qual s'ofereix servei a les empreses associades amb un descompte del 20% sobre les tarifes habituals. Aconseguim, d'aquesta manera, garantia de professionalitat i estalvi econòmic.