notícies

Actualització de taules salarials

02/09/2016

A partir de l'1 de setembre és d'aplicació el tercer increment salarial previst en el III Conveni Col·lectiu del Sector del Lleure Educatiu i Sociocultural de Catalunya, que és d'un 0,5%. El conveni regula les condicions laborals del sector fins al 31 de desembre de 2016, tot i que la seva vigència es mantindrà fins que no se n'acordi un de nou.

Les empreses trien la periodicitat del certificat de menors

29/07/2016

El Ministeri de Justícia considera que la periodicitat amb que els treballadors han de presentar o renovar el certificat de delictes de naturalesa sexual es determina a criteri de l'empresa o entitat que contracta. Aquesta és la resposta que ha rebut l'Acellec, després de formular una consulta a través del formulari de contacte del web del ministeri. L'aplicació de la mesura que estableix la obligatorietat de disposar d'un certificat negatiu del Registre Central de Delictes Sexuals per poder treballar en contacte habitual amb menors continua generant moltes incerteses, i circulen informacions contradictòries que ningú no confirma oficialment. El darrer rumor sobre aquesta qüestió és que el certificat té una validesa de tres mesos i que, per tant, cal renovar-lo amb aquesta periodicitat. Per sortir de dubtes, l'Acellec va fer una consulta al Ministerio de Justicia.

Campus Rock 2016, una visita a les colònies musicals de Macedònia

29/07/2016

El 27 de juliol vam acompanyar la Directora General de Joventut, Marta Vilalta, i l'alcalde de Cornellà del Terri, Salvador Coll, en la visita que van realitzar al Campus Rock 2016, una activitat organitzada per LLeure 2000, una empresa associada a l'Acellec, a la casa de colònies Mas Batllori, situada en aquesta localitat del Pla de l'Estany. Es tracta d'una estada que combina el lleure educatiu amb els aprenentatges escènics i musicals, conduïts pel grup Macedònia, amb un projecte singular que aporta valor afegit a l'activitat de vacances.

Quinze anys al servei del sector educatiu i cultural

19/07/2016

Durant el mes de desembre de 2016 l’Acellec va complir quinze anys de vida, i la fita coincideix també amb el desè aniversari de l’Escola EFA. La celebració d’aquests dos esdeveniments és una bona ocasió per generar espais i moments per recapitular la feina feta però, sobretot, per reflexionar sobre els reptes que ens planteja el futur immediat.

Marta Vilalta visita Can Vandrell, una casa de colònies de l'Acellec

11/07/2016

La Directora General de Joventut, Marta Vilalta, va visitar el 8 de juliol la casa de colònies Can Vandrell, al terme municipal de Sant Feliu de Buixalleu. La va acompanyar la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Agnès Fàbregas, i la rebuda va ser càrrec del president de l'Acellec, Pere Mulero i de l'equip de gestió de l'empresa propietària, Eix Estels. Vilalta es va interessar per les activitats de l'equipament, que ha especialitzat la seva oferta en el món de la ràdio, amb la col·laboració de l'emissora Ràdio Flaixbac i el seu locutor de referència, Carles Pérez.