notícies

Ponència de l'Acellec en el Congrés de Lleure Educatiu

L'Acellec presentarà una ponència per explicar la dimensió econòmica del lleure educatiu en el congrés que tindrà lloc els propers 16 i 17 d'octubre a Barcelona, organitzat per la Fundació Pere Tarrés. L'organitzacó patronal defensarà el paper...

Entra en vigor el tercer conveni del lleure educatiu i sociocultural

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat el Conveni Col·lectiu del Sector del Lleure Educatiu i Sociocultural, d'obligat compliment a partir del divendres 10 de juliol de 2015, i amb efectes retroactius pel que fa a les taules salarials des de setembre de 2014. Les empreses i entitats tenen un termini de dos mesos a partir d'aquesta data per abonar als seus treballadors la diferència entre els salaris pagats i els increments fixats a partir de setembre de 2014 i gener de 2015. Les entitats signants del conveni són, per la banda sindical, CCOO i UGT i, per la banda patronal, l'ACCAC, la Confederació i l'Acellec.

Toni Reig elogia la tasca de l'Acellec en una visita a les seves cases de colònies

El Director General de Joventut, Toni Reig, va destacar a Centelles la capacitat d'interlocució de l'Acellec i va lloar el seu paper en la promoció de la professionalització i qualitat del lleure educatiu. El responsable de les polítiques de joventut de la Generalitat va visitar el dijous 2 de juliol la casa de Colònies Mas Banyeres, gestionada per una empresa associada a l'Acellec i es va interessar pel funcionament de les diferents activitats que hi tenen lloc. El van acompanyar en la seva visita l'alcalde de Centelles, Miquel Arisa, el president de l'Acellec, Pere Mulero, i el coordinador territorial de Joventut a Barcelona, Oriol Martin.

Més de 100.000 pernoctacions en cases de colònies l'estiu passat

Les empreses associades a l'Acellec van acollir l'estiu passat al voltant de 15.000 nois i noies en estades en cases de colònies, i en conjunt van superar les 100.000 pernoctacions. Aquestes xifres suposen un canvi clar de tendència respecte als darrers anys i l'associació patronal xifra el creixement global en un 25% de mitjana, amb empreses que van arribar a tenir puntes de fins a un 35% de creixement.

Pere Mulero, reelegit com a president de l'Acellec

Pere Mulero encapçalarà per segona vegada consecutiva la junta directiva de l'Acellec, que va ser escollida el dijous 11 de juny en el marc de l'assemblea anual de l'entitat. La trobada empresarial va tenir lloc a la seu de la patronal Cecot, amb la qual està vinculada l'Acellec, a Terrassa. Representants d'una trentena d'empreses van assistir a l'assemblea, que va ser inaugurada pel president de Cecot, Antoni Abad, amb un discurs de benvinguda en el qual va animar els membres de l'Acellec a posar en valor i a defensar públicament l'aportació de les empreses al bé comú. El mateix dia va tenir lloc una sessió informativa sobre el nou conveni del lleure educatiu i sociocultural, recentment firmat, i actualment en tràmit de publicació al DOGC.